Als je tijdens stedentrips van een bezoekje aan een museum houdt dan is Londen voor jou the place to be! De meeste populaire musea zijn gratis toegankelijk. Bekijk de beroemdste schilderijen en kunstwerken, verdiep je in archeologie en industriële vooruitgang of het oorlogsverleden, en dat allemaal kosteloos.

Top 10 gratis musea in Londen

Het gaat te ver om alle gratis musea van Londen op te noemen, dus daarom vind je op deze pagina een overzicht van de tien leukste!

British Museum

Absoluut hoogtepunt van de musea in Londen is het British Museum. Hier vind je topstukken uit de wereldbeschaving, van hele oude tot moderne.

National Gallery

Veel van de mooiste schilderijen van wereldberoemde schilders zijn te bewonderen in de National Gallery, onder andere van Leonardo da Vinci, Rembrandt en Vermeer.

Natural History Museum

Het Naturalis van Londen, met een overzicht van natuurhistorische objecten uit binnen- en buitenland, van de prehistorie tot nu toe.

Victoria & Albert Museum

Het V&A, zoals het in de volksmond wordt genoemd, heeft toegepaste kunst als focus. Dus bereid je voor op veel gebruiksvoorwerpen en architectuur uit diverse stijlperiodes.

Science Museum

Een museum over de wetenschap, waar veel te doen is voor jong en oud.

Tate Modern

Houd je van moderne kunst, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Tate Modern. Hier vind je hoogtepunten van bekende kunstenaars uit de moderne tijd.

Imperial War Museum

Het begon als museum over de Eerste Wereldoorlog, maar gaandeweg werden de collecties en exposities uitgebreid en nu gaat het museum over alle conflicten waar het Verenigd Koninkrijk bij betrokken is. Met grote aandacht voor onder meer tanks, vliegtuigen, schepen en ander wapentuig.

British Library

De British Library is de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk, vergelijkbaar met onze Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. In samenwerking met het British Museum zijn een aantal van de topstukken zoals manuscripten, permanent te zien in de Sir John Ritblat Gallery.

National Portrait Gallery

Herken de bekende Brit. In dit museum vind je portretten van Britten uit de geschiedenis en van nu. Grote aandacht is er voor portretten van de koninklijke familie.

National Maritime Museum

Ben je geïnteresseerd in scheepvaart, dan is het National Maritime Museum een leuk uitje voor je. Je vindt er veel schilderijen en kunstwerken met schepen en ontdekkingsreizen als onderwerp. Ook zijn er kaarten, scheepsmodellen, meetinstrumenten en objecten uit de scheepvaart te bewonderen.