Corsica ligt zo’n 200 kilometer onder de kust van Frankrijk. Dat betekent dat je ofwel met het vliegtuig, ofwel met de boot er naar toe moet.

Met het vliegtuig

De eenvoudigste en snelste manier om naar Corsica te gaan is met het vliegtuig. Er zijn maar liefst vier vliegvelden op het eiland, in Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari.

Tot 2018 onderhield Transavia een vliegroute van Amsterdam naar Ajaccio, maar die is inmiddels helaas gestopt. Het is niet bekend wanneer en of deze weer terugkomt. Voor rechtstreekse vluchten naar Corsica kun je nu het eenvoudigst vanaf Brussel vliegen, bijvoorbeeld met Air Corsica. Vanaf Amsterdam kun je met KLM/Airfrance, maar dan moet je wel overstappen, vaak op Parijs of Marseille. Vanaf diverse andere Europese steden vliegen ook goedkope vluchten van Ryanair en Easyjet naar Corsica.

Met de boot

Een andere veelgebruikte methode om op Corsica te komen is met de boot. Vanaf onder andere Nice, Toulon, Marseille en Genua gaan regelmatige veerdiensten naar Bastia, Calvi of Ile-Rousse. Het voordeel van met de boot gaan is dat je dan je eigen auto ter beschikking hebt op het eiland. Het nadeel is dat je vanaf Nederland nog een eind moet rijden om bij de vertrekhaven van de veerboot te komen. Het beste is het om dan een overnachting tussendoor te regelen en twee dagen over de reis te doen. De overtocht naar Corsica neemt enkele uren tot een halve dag in beslag, afhankelijk van de plek waar je opstapt. Het kortst is de afstand vanaf Livorno in Italië, dan duurt het slechts zo’n 3,5-5 uur. De langste overtocht is vanaf Marseille, dat duurt zo’n 9-13 uur, afhankelijk van de haven van bestemming.

Tip: je hebt de keuze uit een overtocht overdag of ‘s nachts. Als je vanaf Nederland komt kan het handig zijn om de nachtboot van Marseille te nemen, zodat je direct na een dag rijden je auto op de boot kunt zetten en op de boot in een hut kunt overnachten. Dat spaart een overnachting op het vasteland uit. Reserveer de hutten lang van tevoren voor de beste prijzen.