Hoe kom je van a naar b tijdens je stedentrip in Parijs? Op deze pagina lees je alles over het vervoer met de metro en bus in Parijs.

Metro en bus

Het Parijse metrostelsel is een van de meest uitgebreide ter wereld. Hoewel veel in het centrum ook te voet te bereiken is, is het handig om tijdens een stedentrip gebruik te maken van de metro. Dat scheelt wat kilometers lopen, en bovendien werkt de metro zeer eenvoudig. Ook het busvervoer in Parijs is goed geregeld. Op de meeste plekken in het centrum is een regelmatige busdienst.

Tickets

Als toerist heb je in Parijs enkele mogelijkheden. Je kunt een los kaartje kopen voor zowel de bus en de metro dat binnen de zones 1 (zowat het hele Parijse centrum) onbeperkt geldig is zolang je binnen de poortjes blijft of in dezelfde bus zit. Dit kost een kleine 2 euro per ticket. Het gaat om het zogenaamde T+ ticket. Daarnaast kun je tickets kopen die een hele dag geldig zijn. Dit is het ticket met de naam ‘Mobilis’. Hierbij moet je kiezen voor de zone die je wilt, in het geval van het Parijse centrum is dat zone 1+2. Deze kost 7,50 en is dus voordelig vanaf 4 losse tickets of meer.

Tijden

De metro in Parijs rijdt dagelijks van ongeveer 5:30 tot 0:30-0:40. De tijden van de bussen verschillen per lijn. Het beste kun je hiervoor op de website van de Parijse vervoerder RATP kijken.