Gorges du Verdon

Een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk: de streek van de Gorges du Verdon. Deze rivierkloof en de omliggende omgeving bieden indrukwekkende vergezichten, leuke dorpjes en spannende weggetjes.

Over de Gorges du Verdon

Over zo’n 25 kilometer strekt zich de Gorges du Verdon uit in het Provençaalse landschap, als een diep litteken. Het is de meest indrukwekkende rivierkloof van Frankrijk, die jaarlijks door veel vakantiegangers bezocht wordt. Het is een streek die perfect is om te wandelen, te fietsen, tochten te maken met de auto of motor, of gewoon te relaxen aan het kabbelende azuurblauwe water van de Verdon en het Lac de Sainte-Croix.

Weer & klimaat

Het weer in de streek van de Gorges du Verdon is over het algemeen in de winter gematigd en in de zomer warm. Op zomerse middagen kan de streek soms geteisterd worden door de mistral, een straffe noordenwind. Maar over het algemeen zijn de zomers in de Provence ideaal: veel zon, warme temperaturen, en weinig regen. In de winter kan het regelmatig sneeuwen en vriezen, maar een dik pak sneeuw blijft er nooit lang liggen.

Beste reistijd

De Provence is het hele jaar door een goede bestemming. Over het algemeen zijn de winters mild, alhoewel het een enkele keer kan sneeuwen tot aan de Middellandse zee. Maar onder invloed van het warme zeewater zal het hier nooit langere tijd koud zijn. Gemiddeld is het er in januari nog een graad of 5 tot 10. Met een flink zonnetje lopen de temperaturen dan echter ook al snel nog verder op. Omdat het in hartje zomer erg warm kan worden, kan het fijn zijn om bij het plannen van een vakantie ook rekening te houden met het warme weer en de verkoeling van een zwemplekje op te zoeken.

Bezienswaardigheden en wat te doen

Gorges du Verdon

Een van de absolute hoogtepunten in de streek is de Gorges du Verdon. Deze rivierkloof van ongeveer 25 kilometer lengte laat zich goed met de auto of lopend verkennen. Eromheen loopt een route van zo’n 120 kilometer die je langs vele leuke dorpen en uitzichtpunten voert. Houd je ervan om sportief bezig te zijn, dan mag een wandeling door de Gorges du Verdon niet ontbreken. Deze brengt je tot diep in de kloof, en laat je zo van dichtbij zien hoe indrukwekkend de natuur hier is. Ook kun je vanaf het Lac de Sainte-Croix met een bootje de kloof in varen. Leuk om een middagje op het water door te brengen, onder de steile rotswanden!

Dorpjes en steden

In de omgeving van de Gorges du Verdon vind je heel veel leuke dorpjes. Hoogtepunten die je moet bezoeken als je in de omgeving met vakantie bent, zijn Moustiers-Sainte-Marie, Aiguines, Rougon en Castellane. De ideale plekken om te genieten van de Provençaalse sfeer en de heerlijke gerechten.

Accommodaties en verblijf rond de Gorges du Verdon

Campings

Rondom de Gorges du Verdon zijn veel campings. Er is voor elk wat wils, van kleine natuurcampings tot grote vakantieparken waar veel te beleven valt. Ben je op zoek naar een camping in de Provence? Kijk dan eens bij het aanbod van Suncamp of Vacanceselect. Voor een camping in de natuur heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om naar Camping Gorges du Verdon van Huttopia te gaan.

Vakantiehuisjes

In de dorpjes rondom de Gorges du Verdon is het ook goed vertoeven in een gezellig vakantiehuisje. Via Belvilla, Novasol en Interhome vind je snel een leuk vakantiehuisje dat aan jouw wensen voldoet. Wil je comfortabel genieten in een vakantiehuisje op een Nederlandstalig park, boek dan een huisje op het park van FranceComfort, Villa’s du Verdon.

Hotels en chambres d’hôtes

Ben je op zoek naar een hotel of chambres d’hôtes in de buurt van de Gorges du Verdon? Via de website Booking.com ontdek je de leukste hotels en bed & breakfasts in de streek.